1. Ofte stillede spørgsmål
  2. PBXAdmin
  3. Microsoft Teams Presence (BETA)

Microsoft Teams Presence (BETA)

Opsæt og administrer Microsoft Teams Presence i PBXAdmin.

Aktiver Opkobling

1. Her kan du aktivere abonnering på Teams-status, så alle dine telefoner er ’Optaget’, når du har et Teams-opkald eller Teams-møde.

Funktion Beskrivelse
2. Aktivér Her kan du aktivere Microsoft Teams Presence ved at sætte flueben.
3. Kontaktmail Her indtastes e-mail adresse som benyttes i tilfælde af fejl.
4. Log ind som administrator Her logger du ind med dit Microsoft administrator-login.
5. Gem Her gemmes din opsætning for Microsoft Teams Presence.
6. Send infomail til medarbejdere Her kan du sende en infomail til medarbejdere vedrørende Microsoft Teams Presence.
7. Forskellen på Telefoni og Presence Her kan du læse om forskellen på telefoni i Microsoft Teams og Microsoft Teams Presence.

Medarbejdere

Du kan under Medarbejder fanen aktivere Teams Presence på medarbejdere.

Funktion Beskrivelse
1. Navn Her kan du se medarbejderens navn.
2. Aktiv Her vælger du om Microsoft Teams Presence skal være aktiv på den pågældende medarbejders Teams-bruger.
3. Mail adresse Her fremgår medarbejderens mailadresse.
4. Gem Her gemmes din opsætning for Microsoft Teams-Presence.
5. Send infomail til medarbejdere Her kan du sende en infomail til medarbejdere vedrørende Microsoft Teams Presence.

Forskellen på Telefoni og Presence

Vi har splittet opsætningen af telefoni i Teams og abonnering på presence op, fordi det er to separate processer hos Microsoft, som opsætter dette. Det betyder bl.a., at de to er uafhængige af hinanden. En medarbejder kan have telefoni i Teams uden at dele sin presence med Bizfone, men en medarbejder kan på den anden side også dele sin Teams-presence med andre Bizfone-brugere uden at have telefoni i Teams.

Forskel i administratorbrugere

Der er også en forskel i de Microsoft-administratorbrugere, som skal benyttes til de to processer:

• Brugeren til oprettelse af telefoni skal være en global administrator og have tilknyttet en licenskombination. Brugeren kan efter oprettelsen slettes igen.
  • Brugeren til abonnering af presence fra Teams skal være en administratorbruger. Brugeren skal forblive aktiv så længe der ønskes abonnering på presence fra Teams.

Abonnering, ikke udveksling

Da Microsoft endnu ikke har givet eksterne systemer adgang til at kunne sætte statusser i Teams, er der ikke tale om presence-udveksling, men udelukkende en ensrettet abonnering på Teams-statusser. Det betyder, at statusser sat i Teams kan ses i Bizfone-universet, men et opkald i Bizfone vil ikke ændre medarbejderens status i Teams.

Vi håber selvfølgelig, at Microsoft snart åbner op for denne mulighed, så vi kan tilbyde en egentlig udveksling.